25 September 2019

25 jaar Focus! Save the date!

In 1995 op het terrein van het voormalige Franciscushof in Raalte startte in de oude kapel het GGZ informatiepunt, bedoeld om patiënten van ‘het Hof’ te helpen bij het vinden van een weg terug richting de samenleving.

Hanneke Nolet, moeder van een zoon met schizofrenie, bouwde dit initiatief uit tot Focus; een cliënt gestuurde organisatie gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel.

25 jaar later is Focus een vanzelfsprekende factor in het Sociaal Domein in Zwolle en de regio. Eind jaren negentig werd al de overstap gemaakt van Raalte naar Zwolle.

Op dit moment werken bij Focus jaarlijks meer dan 200 mensen aan persoonlijk en maatschappelijk herstel, samen met 11 ervaringsdeskundige beroepskrachten, een vaste kern van vrijwilligers en mbo- en hbo-stagiaires.

Op vrijdag 5 juni 2020 vieren we ons 25 jarige jubileum met een symposium, een boek over onze geschiedenis en huidig bestaan en een eendaags festival.

Houd onze nieuwsbrief en website in de gaten voor verdere informatie!

20 Augustus 2019

Crisiskaart

Mensen met crisisgevoeligheid kunnen bij Stichting Focus een Crisiskaart laten maken. De Crisiskaart is een hulpmiddel om zelf de regie te behouden wanneer je in crisis bent.

>

13 Augustus 2019

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Focus?!

>

01 October 2019

Nieuwe training tot Plusmaatje

Focus op Bezoek start per 29 oktober met de nieuwe training tot Plusmaatje!

>