20 Augustus 2019

Crisiskaart

Mensen met crisisgevoeligheid kunnen bij Stichting Focus een Crisiskaart laten maken. De Crisiskaart is een hulpmiddel om zelf de regie te behouden wanneer je in crisis bent.

Als het niet goed met je gaat, is het vaak moeilijk om aan te geven welke hulp je nodig hebt. De Crisiskaart biedt dan uitkomst. Samen met een Crisiskaartconsulent maak je een plan waarin je opschrijft hoe hulpverleners jou het beste kunnen benaderen, of je opgenomen wil worden, waar je opgenomen wil worden, wie je eerste contactpersoon is enzovoorts. Dit plan bespreek je met je behandelaar, begeleider, familie en vrienden zodat je zeker weet dat ze zich eraan zullen houden.

De Crisiskaart bevat de belangrijkste punten uit het plan. Als je de kaart altijd bij je draagt, kun je die aan omstanders of hulpverleners geven wanneer je zelf geen woorden hebt.

Wij geven de officiële Crisiskaart uit van de Stichting Crisiskaart Nederland. Voor meer informatie, vraag onze Crisiskaartconsulent, Roel Suidgeest: roelsuidgeest@focuszwolle.nl of 038 4525802 op maandag, woensdag of donderdag.

02 Maart 2021

Op afspraak shoppen De Winkel en Plantenasiel

Vanaf 3 maart 2021 kan er op afspraak weer geshopt worden!

>

13 Augustus 2019

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Focus?!

>

09 Maart 2016

Iets Drinken bij Stichting Focus

Netwerkborrel voor en door mensen met autisme

>