04 Juni 2019

Focus op herstel

Op 21 maart is er een start gemaakt van de training: train de trainer. De eerste bijeenkomst concentreerde zich op het starten van een (herstel) training met een nieuwe groep. We hebben de vraag: ‘hoe maak je kennis met elkaar?’ behandeld. Welke ervaringen hebben we hiermee, zowel als trainers, maar ook als deelnemer? Het welbekende rondje met het geven van korte informatie over jezelf werd gelijk door iedereen als niet fijn bestempeld. In de bijeenkomst was er ruimte om samen te kijken naar alternatieven. Een aantal alternatieven werden

uitgevoerd, met daarbij verrassende inzichten.

In de tweede bijeenkomst is in kaart gebracht wat we uit deze training willen halen. Het uitwisselen van de do’s and dont’s als trainer, maar ook specifiekere thema’s als het omgaan met grote zorgen over leden van de groep, het stellen van open vragen en het omgaan met feedback en non-verbale communicatie waren punten die de deelnemers graag in de volgende bijeenkomsten aan bod willen laten komen.

Deze training biedt vooral een veilige omgeving waarin de deelnemers samen kunnen oefenen met het innemen van de trainersrol. Je kunt hierin experimenten, je eigen stijl ontwikkelen en natuurlijk van elkaar leren. In de volgende bijeenkomsten zal er gestart worden met het oefenen. Per bijeenkomst is er ruimte voor twee deelnemers om te oefenen in de trainersrol.

Ook interesse in het trainerschap?

Het maakt niet uit of je veel, weinig of geen ervaring hebt als trainer. Elke drie weken komt de groep bijeen om te werken aan hun training-skills, met ieder zijn eigen focus en doelen. Iedereen kan op elk moment instromen.

Voor meer informatie en de specifieke data stuur een mailtje naar focusopherstel@focuszwolle.nl

13 Augustus 2019

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Focus?!

>

13 Augustus 2019

BUURT BBQ VERPLAATST NAAR 22 AUGUSTUS

We beginnen het nieuwe seizoen van het eetcafé op z’n Mexicaans!

>

04 Juni 2019

zomerweken

Tijdens de zomervakantie organiseert Stichting Focus een aantal leuke activiteiten. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Een leuke manier om Focus en haar projecten en activiteiten te ontdekken!

>