10 December 2015

+Maatjes

+Maatjes

+Maatjes staan klaar voor psychisch kwetsbare mensen. Zij benadrukken niet de verschillen, maar hebben contact van mens tot mens. Durf jij de mens los van zijn aandoening te zien? Kortom: merk je het verschil of máák je het verschil?

Dat verschil maak je niet alleen voor de hulpvrager zelf; ook voor diens omgeving. Doordat je tijd doorbrengt met de ander, krijgen de naasten van die persoon ruimte voor zichzelf. Zo kunnen zij de zorg makkelijker en langer volhouden.

Een +Maatje heet zo, omdat dit maatjeswerk net iets anders van vrijwilligers vraagt dan regulier maatjeswerk. Dus, sta jij stevig in je schoenen? Leen ze eens uit aan een ander. Een +Maatje: is een volwassene; is in staat tot zelfreflectie; is stabiel en betrouwbaar; heeft respect voor anderen; kan relativeren en communiceren; is 2 à 3 uur per 14 dagen beschikbaar.

ZwolleDoet! & Stichting Focus

ZwolleDoet! en Stichting Focus werken samen om “+Maatjes” tot een succes te maken. Gezamenlijk voeren zij de selectiegesprekken met de mensen die zich als +Maatje aanmelden. De coördinator informele zorg matcht vrijwilligers met diverse projecten voor psychisch kwetsbare mensen van Maatjes Zwolle.

Bij gebleken geschiktheid volgt in januari een training die Focus in opdracht van ZwolleDoet! verzorgd. De coördinator informele zorg matcht vrijwilligers met diverse projecten voor psychisch kwetsbare mensen van Maatjes Zwolle. Bij gebleken geschiktheid volgt in januari 2016 een training. Vervolgens zal Stichting Focus terugkerende intervisiebijeenkomsten verzorgen voor alle +Maatjes.

Aanmelden als +Maatje kan via info@maatjeszwolle.nl .

09 November 2017

Thema avond Eetcafé – Brazilië!

Thema avond in het teken van de Braziliaanse cultuur.

>

09 November 2017

Schoenenactie bij De Winkel

​25% korting op schoenen tijdens de actie

>

14 September 2017

basiscursus tekenen en schilderen (2e semester)

leer de beginselen van het tekenen en schilderen

>