01 December 2015

Mind NL en Stichting Focus

Mind NL / Stichting Focus

Het Fonds Psychische Gezondheid en het Landelijk Platform GGz (LPGGz) zijn geïnspireerd door de organisatie Mind in het Verenigd Koninkrijk. Het is Mind UK gelukt om zonder overheidssteun een krachtige en financieel gezonde beweging te vormen die opkomt voor alle mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid.

Het Fonds Psychische Gezondheid en het LPGGz willen graag een vergelijkbare beweging in Nederland realiseren: Mind NL. Met elkaar, voor elkaar en door elkaar kunnen we nog meer betekenen voor alle mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid.

Zowel mensen met lichte als mensen met zware psychische problematiek voelen zich thuis bij Mind NL. Het betreft de meer dan 1 miljoen mensen met psychische klachten en nog veel meer naasten in hun omgeving. Bijna iedereen komt in zijn leven wel in aanraking met psychische kwetsbaarheid.

Mind NL heeft besloten om in drie regio’s aan de slag te gaan met Mind. De bedoeling is dat deze regio’s een soort proeftuin worden voor Mind. In de proeftuinen willen ze:

- samen uitvinden hoe op regionaal niveau vorm en inhoud kan worden gegeven aan Mind,

- tot welke vraagstukken en uitdagingen dit leidt en

- hoe hiermee om te gaan.

Deze input is weer relevant voor de verdere vormgeving van MindNL.

Stichting Focus

Zwolle is een van deze 3 regio’s; Stichting Focus is door Mind NL gekozen als proeftuin

11 Januari 2019

Start van nieuwe cursussen Focus Op Herstel

Afgelopen maand, januari 2019, zijn wij gestart met de cursus Herstellen Doe Je Zelf en onze nieuwe cursus Focus Op Herstel. Deze cursussen bestaan beiden uit twaalf bijeenkomsten. Daarnaast is er een cursus Mindfulness gestart, deze word gegeven in samenwerking met De Ruimte van het RIBW. Ook deze bestaat uit 12 bijeenkomsten.

>

07 September 2018

Workshop iconen schilderen

In de decembermaand staat het kunstatelier in het teken van Iconen.

>

13 Augustus 2018

ontdek, beweeg, ontspan

Vanaf 30 augustus 2018, iedere laatste donderdag van de maand van 19:00 - 20:30 uur!

>