01 December 2015

Mind NL en Stichting Focus

Mind NL / Stichting Focus

Het Fonds Psychische Gezondheid en het Landelijk Platform GGz (LPGGz) zijn geïnspireerd door de organisatie Mind in het Verenigd Koninkrijk. Het is Mind UK gelukt om zonder overheidssteun een krachtige en financieel gezonde beweging te vormen die opkomt voor alle mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid.

Het Fonds Psychische Gezondheid en het LPGGz willen graag een vergelijkbare beweging in Nederland realiseren: Mind NL. Met elkaar, voor elkaar en door elkaar kunnen we nog meer betekenen voor alle mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid.

Zowel mensen met lichte als mensen met zware psychische problematiek voelen zich thuis bij Mind NL. Het betreft de meer dan 1 miljoen mensen met psychische klachten en nog veel meer naasten in hun omgeving. Bijna iedereen komt in zijn leven wel in aanraking met psychische kwetsbaarheid.

Mind NL heeft besloten om in drie regio’s aan de slag te gaan met Mind. De bedoeling is dat deze regio’s een soort proeftuin worden voor Mind. In de proeftuinen willen ze:

- samen uitvinden hoe op regionaal niveau vorm en inhoud kan worden gegeven aan Mind,

- tot welke vraagstukken en uitdagingen dit leidt en

- hoe hiermee om te gaan.

Deze input is weer relevant voor de verdere vormgeving van MindNL.

Stichting Focus

Zwolle is een van deze 3 regio’s; Stichting Focus is door Mind NL gekozen als proeftuin

04 Juni 2019

Focus op herstel

NIEUW! Train de trainer. Een training voor en door trainers…

>

04 Juni 2019

zomerweken

Tijdens de zomervakantie organiseert Stichting Focus een aantal leuke activiteiten. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Een leuke manier om Focus en haar projecten en activiteiten te ontdekken!

>

04 Juni 2019

Plantenruil en workshop stekken

‘Dit is je kans!’

>