11 Januari 2019

Start van nieuwe cursussen Focus Op Herstel

De cursus Herstellen Doe Je Zelf is gestart op maandag 7 januari (14.00 – 16.00). De kosten betreffen 40 euro, dit is enkel voor het cursusmateriaal. De cursus is gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een eventuele psychische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Echter een ieder die ergens in zijn of haar dagelijks leven tegen aan loopt, zal baat kunnen hebben bij deze cursus. De positieve effecten zijn empowerment, en het vergroten van zowel zelfwaardering als het zelfvertrouwen.

De cursus Focus op Herstel is gestart op maandag 14 januari (10.00 – 12.00). De kosten betreffen 50 euro en zijn inclusief cursusmateriaal. Deze cursus is het vervolg op Herstellen Doe Je Zelf. Hierin word er meer diepgang gezocht en krijgen de deelnemers handvatten en opdrachten aangereikt om zich te verdiepen in hun herstel.

Op 21 januari is bij Focus voor het eerst een cursus Mindfulness gestart (14.00 – 16.00), deze bedraagt 30 euro voor het cursusmateriaal en heeft 12 bijeenkomsten. Mindfulness betekent letterlijk aandacht hebben voor. In deze cursus staan we stil bij (automatische) gedachten en het bewust richten van je aandacht op bijvoorbeeld je ademhaling. In de bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, verschillende oefeningen samen gedaan, theorie besproken en eventuele oefeningen voor thuis besproken. De insteek is heel vrijblijvend; voor jezelf ontdekken wat op dit vlak voor jou werkt. Echter, je kunt het beoefenen van Mindfulness vergelijken met sporten. Net als dat je niet na 1 keer trainen de marathon kan lopen, is het bewustzijn ook niet in 1 keer te trainen. Binnen de cursus is er ruimte om je ervaringen met elkaar te bespreken.

Alle cursussen worden gegeven aan de Zerboltstraat 63 bij Stichting Focus.

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact opnemen met focusopherstel@focuszwolle.nl of 038-4525802.

07 Mei 2019

Taskforce EPA

‘Hoe kunnen we de zorg en dienstverlening voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen beter op elkaar afstemmen en verbeteren?’

>

07 Mei 2019

Nieuw bij Focus: Private Dining

Nieuwe ruimtes beschikbaar bij Focus voor verhuur.

>

07 Mei 2019

Het Eetcafé - Catering

Wist je dat je bij Focus ook terecht kunt voor catering?

>