07 Mei 2019

Taskforce EPA

‘Hoe kunnen we de zorg en dienstverlening voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen beter op elkaar afstemmen en verbeteren?’

Op 15 april 2019 was er een startbijeenkomst van de Taskforce EPA georganiseerd bij Focus. In het kort vertellen we jullie wat dit inhoudt:

De gemeente Zwolle en de zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben een aantal zorgpartijen, de sociale teams, welzijnsorganisaties en Focus gevraagd om zorg en dienstverlening voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen beter op elkaar af te stemmen en te verbeteren. Met als uitgangspunt de wensen en ideeën van de mensen om wie het gaat. Deze samenwerking wordt georganiseerd vanuit de Taskforce EPA. EPA staat voor Ernstige Psychiatrische Aandoeningen.

Vanaf 1 april heeft die Taskforce daartoe 2 proeftuinen gestart in Dieze en Assendorp.

In die proeftuinen gaan 2 herstelteams met mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen in gesprek om hun te vragen waar wensen en behoeftes liggen en om dit direct op te pakken.

In die teams nemen ervaringsdeskundigen deel. Focus levert op dit moment één ervaringsdeskundige. Binnenkort volgt er nog één.

20 Augustus 2019

Crisiskaart

Mensen met crisisgevoeligheid kunnen bij Stichting Focus een Crisiskaart laten maken. De Crisiskaart is een hulpmiddel om zelf de regie te behouden wanneer je in crisis bent.

>

13 Augustus 2019

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Focus?!

>

27 Augustus 2019

Voorlichting

Focus peilt of er interesse is in informatiebijeenkomst voor naastbetrokkenen.

>