20 April 2018

vacature trajectbegeleider

Trajectbegeleider bij Stichting Focus. Voor ten minste 24 uren per week.

Stichting Focus is het Expertisecentrum Ervaringsdeskundigheid en Herstel van Zwolle. Onze deelnemers zijn mensen met psychische kwetsbaarheid (ervaring in de psychiatrie), mensen met een grote
afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met weinig sociale deelname in de maatschappij. Onze projecten bieden aansporing, kameraadschap, wederzijdse steun en praktische bijstand. Door het bieden van een veilige (werk-) omgeving inspireren en faciliteren we mensen, met als doel: participeren in de samenleving.

Wegens vertrek van een collega zoeken wij op korte termijn –idealiter op, of zo kort mogelijk na 1 mei – een opvolger. De trajectbegeleider richt zich specifiek op in de instroom van cliënten vanuit het UWV voor zogeheten werkfittrajecten. De nieuwe collega helpt de cliënt bij het zoveel mogelijk zelf vormgeven van de af te leggen weg naar participatie (cliëntsturing). Bij Focus werkt een team van tien betaalde krachten. Daarnaast werken er vrijwilligers en stagiaires. Al met al “draaien” wij Focus met circa 50 personen. De trajectbegeleider draagt samen met deze mensen bij aan een klimaat waarbij het beste in mensen naar boven wordt gehaald. Wij zetten ons daarmee gelijktijdig in voor de verbetering van de positie van mensen met een psychosociale kwetsbaarheid.

Ben je trajectbegeleider met een hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld AMA) met ervaring met – bij voorkeur – deze doelgroep? En heb je affiniteit met onze unieke cliëntgestuurde aanpak gebaseerd op
ervaringsdeskundigheid? Stuur dan een e-mail naar de secretaris van het bestuur van Focus via joostseijsener@focuszwolle.nl. Per kerende mail ontvang je dan meer informatie op basis waarvan je (beter)
kunt beoordelen of dit iets voor je kan zijn. Ken je personen in je netwerk voor wie dit misschien wat zou kunnen zijn, tip hen of mail ons hun mailadres zodat wij hen rechtstreeks kunnen informeren.

04 Mei 2018

Training voorlichters GGz

Leer jouw ervaring als cliënt in de psychiatrie of verslavingszorg in te zetten als voorlichter.

>

22 Maart 2018

Cursus Herstellen Doe Je Zelf weer van start

Cursus Herstellen Doe Je Zelf weer van start op 28 juni

>

21 Maart 2018

Training Herstel+ weer van start

Training Herstel+ weer van start vanaf 26 juni 2018

>