• Focus op Huisdieren

(tijdelijk niet actief) Focus op Huisdieren zoekt dringend mensen die de zorg voor een huisdier tijdelijk op zich willen nemen. Op dit moment is het aantal opvangadressen beperkt. Om die reden kunnen wij helaas soms iemand niet zelf helpen. Wij doen echter ons uiterste best om een oplossing te vinden. Focus op Huisdieren is er voor mensen die, door bijvoorbeeld opname in een GGz-kliniek, tijdelijk niet zelf voor hun huisdier kunnen zorgen en zelf niet voor opvang kunnen zorgen.

Het komt regelmatig voor dat iemand een opname uit de weg gaat vanwege de zorg voor een huisdier. Of men is bang dat het huisdier afgestaan moet worden.
Focus op Huisdieren snapt dat, zeker voor mensen die geen, of een zeer beperkt netwerk hebben, het huisdier heel belangrijk kan zijn. Wij zullen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat de opvang en/of verzorging goed geregeld wordt.

Wij zorgen voor de opvang en/of verzorging van het huisdier door betrouwbare mensen. De mensen die bij ons zijn aangesloten, hebben allemaal ervaring met het verzorgen van dieren en worden zorgvuldig geselecteerd.

Tevens zorgen wij ervoor dat degene die is opgenomen op de hoogte blijft van hoe het met zijn/haar huisdier gaat.

Wij zoeken binnen ons adressenbestand naar iemand die past bij de verzorging die nodig is. Afhankelijk van het soort huisdier en in overleg met de eigenaar en de verzorger, gaat het dier naar een gastadres of er komt verzorging aan huis. Als het om een hond gaat zal het dier altijd naar een gastadres gaan.Er wordt een schriftelijke overeenkomst opgemaakt zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

De tarieven voor opvang en verzorging kunnen we laag houden omdat we goede afspraken hebben gemaakt met diverse partners. We werken samen met:

• Gemeente Zwolle
• Dierenasiel
• Dierenambulance
• Dimence
• Vrijwilligerscentrale Zwolle

Als je opvang of verzorging nodig hebt voor je huisdier:

Zelf aanmelden
Je kunt zelf contact opnemen met Focus op Huisdieren. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt waarin de hele gang van zaken nog eens goed doorgenomen wordt. Als alles duidelijk is gaan we over tot het opmaken van de overeenkomst.

Aanmelden door hulpverlening
In geval van een crisisopname kan de hulpverlening contact opnemen met Focus op Huisdieren om alles zo snel mogelijk in gang te zetten. De hulpverlener is op de hoogte van het project en zal, indien er sprake is van een huisdier dat hulp nodig heeft, de cliënt wijzen op de mogelijkheden.

Eventueel kan de hulpverlener ter ondersteuning van de cliënt het eerste contact met Focus op Huisdieren leggen.

Aanmelden als opvangadres of verzorger
Ben je door het lezen van de folder enthousiast geworden, heb je tijd en ervaring met de verzorging van dieren, neem dan vooral contact met ons op.

Huisdieren

Focus op Huisdieren

Zerboltstraat 63
038-4525802

focusophuisdieren@focuszwolle.nl

gerelateerd

vacatures

vrijwilliger Kunst / MOZart op vrijdagen

Voor de MOZart groep op vrijdagen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger (m/v/x) die zich thuis voelt in de wereld van de kunst

Bekijk deze vacature >

activiteiten

Elke dinsdagavond | vanaf 20:00

Dinsdagavond? Spelletjesavond!

Ben je een spelletjes freak? Wil je een avond in de week een gezellige avond? >

nieuws

Op afspraak shoppen De Winkel en Plantenasiel

Vanaf 3 maart 2021 kan er op afspraak weer geshopt worden!

>

Andere Projecten