• Focus op Verbinden

Focus op Verbinden is een laagdrempelig en eigentijds centrum en organiseert en faciliteert activiteiten om de sociale samenhang in de buurt te bevorderen.

Wij zijn er voor alle wijkbewoners van de wijk Dieze. We hebben speciale aandacht voor wijkbewoners, volwassenen en kinderen, die niet als vanzelfsprekend hun weg in de wijk weten te vinden. Daarnaast zijn we er voor mensen die een (beschermde) werkervaringplek nodig hebben. Ook professionals kunnen bij ons terecht voor bijeenkomsten of werkplekken.

• Wij organiseren activiteiten.
• Wij faciliteren activiteiten, wijkinitiatieven en werkplekken.
• Wij brengen mensen samen.
• Wij bieden dagbesteding- en werkervaringplekken
• Wij bieden ruimtes aan voor wijkinitiatieven
• Wij verhuren onze ruimtes aan derden voor bijvoorbeeld bijeenkomsten, vergaderingen en kinderfeestjes.

Focus op Verbinden is gevestigd in de Zerboltstraat. Door de huiselijke en goed verzorgde uitstraling voelen mensen zich hier snel welkom. Door middel van activiteiten proberen we mensen samen te brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn kindermiddagen, een lunchroom, een concert of een avond uit eten. Daarnaast zijn we betrokken bij- en werken we samen met diverse (wijk)initiatieven zoals Stadstuin Het Verre Oosten, Het plantenasiel Zwolle, het kerstbomenasiel van Transition Town Zwolle en Guerrillia Gardening Zwolle. Door al deze activiteiten creëren wij dagbesteding- en werkervaringplekken. Zo kunnen mensen bij Focus op Verbinden bijvoorbeeld aan de slag in de keuken, in de tuin, met het organiseren en uitvoeren van activiteiten of als conciërge.

Verbinden

Focus op Verbinden

Zerboltstraat 63a
8022 RW Zwolle
038-4525802

focusopverbinden@focuszwolle.nl

gerelateerd

vacatures

Conciërge gezocht (vrijwilligerswerk)

Stichting Focus is op zoek naar een vrijwillige conciërge

Bekijk deze vacature >

activiteiten

5, 12 en 19 december 2018 | 14:00 - 16:15 uur

Workshop iconen schilderen

In de decembermaand staat het kunstatelier in het teken van Iconen. >

nieuws

Start van nieuwe cursussen Focus Op Herstel

Afgelopen maand, januari 2019, zijn wij gestart met de cursus Herstellen Doe Je Zelf en onze nieuwe cursus Focus Op Herstel. Deze cursussen bestaan beiden uit twaalf bijeenkomsten. Daarnaast is er een cursus Mindfulness gestart, deze word gegeven in samenwerking met De Ruimte van het RIBW. Ook deze bestaat uit 12 bijeenkomsten.

>

Andere Projecten